Start seizoen – Kennismakingstoernooi

Start seizoen – Kennismakingstoernooi

Afgelopen zaterdag 24 augustus werd de start van de nieuwe jeugdorganisatie SJO Stellingwerven gevierd en  het seizoen 2019-2020 geopend met een onderling toernooi van alle jeugdteams op het terrein van vv Oosterstreek.

Onder een stralende zon ( misschien zelfs iets te warm) waren vanaf 14.30 uur  de jeugdteams aanwezig om onderling wedstrijdjes te spelen.

Het deed de organisatie deugd dat de opkomst bijna 100% was. Ook waren er veel ouders en andere belangstellenden. Het was mooi om te zien en te voelen dat het 1 jeugdvereniging was. Er viel geen onvertogen woord en het was zeer gezellig. Er was gezorgd voor voldoende vocht en lekkere ijsjes na afloop. Om 17.00 was de laatste wedstrijd gespeeld en werd al het materiaal opgeruimd.

Tijdens dit toernooi werd duidelijk dat ook voor de laatste teams zich leiders hadden aangemeld. Alle teams  hebben dus nu trainers en leiders. Het seizoen kan beginnen.

De verschillende commissies zijn zeer nieuwsgierig wat de eerste ervaringen van trainingen en wedstrijden zullen zijn. Op papier kun je van alles bedenken , maar het kan ( hopelijk niet) in de praktijk toch anders lopen.

In de komende tijd zitten de commissies niet stil. De organisatie voor het voorjaar moet geregeld worden. Er moet nagedacht worden over b.v. een logo, tenues, ( misschien) een nieuwe naam, Hoofd opleidingen en allerlei andere zaken die de komende tijd aandacht vragen.

We gaan ervan uit dat we er met elkaar, ouders en spelers, een succes van gaan maken. Wanneer U hier deel van uit wilt maken , om bv. in een commissie mee te willen denken. Dan kan dat natuurlijk: Bv. Sponsorcommissie, Communicatie of Voetbalactiviteiten. Meldt U zich aan bij 1 van de commissieleden.

En voor de teams een uitdaging : Wie van de teams wordt de eerste kampioen van SJO Stellingwerven. Daarmee gaat dat team natuurlijk de geschiedenisboeken in. Een uitdaging dus.

Namens de SJO commissie en technische commissie

Erik Oosterhof ( voorzitter a.i.)

Gezocht: Trainers en Leiders

Gezocht: Trainers en Leiders

Trainingen NAJAAR
De SJO is druk bezig met het zoeken en vinden van trainers en leiders voor de verschillende teams. Deze zijn, tot op heden,  jammer genoeg moeilijk te vinden. Hierdoor is de SJO genoodzaakt om enige aanpassingen te doen.
Verschillende jeugdteams zullen samen gaan trainen en/ of verschillende teams zullen op een andere accommodatie moeten gaan trainen.

Dit geldt in het NAJAAR  , voor de volgende teams:
JO8-1 en JO9-2 gaan samen trainen in Oldeberkoop  bij vv Sport Vereent. Daar worden de wedstrijden ook gespeeld.
JO9-1 en JO10 gaan samen trainen bij sv Olyphia in Noordwolde. Daar worden de wedstrijden ook gespeeld.
JO11-1 en JO11-2 gaan samen trainen in Oosterstreek bij vv Oosterstreek. JO11-2 speelt de wedstrijden wel in Noordwolde bij sv Olyphia.

Trainingen voorjaar
In de komende periode gaat de SJO kijken of de trainingen in het VOORJAAR weer volgens de afgesproken organisatie plaats kunnen vinden. We hopen dat er vanuit de leden/ oudergroep nog enthousiastelingen komen die zich aanmelden om trainingen te verzorgen voor een team. Bv. JO8-1, JO9-1, JO9-2, JO10, JO11-2,.

Leiders gezocht
Voor 3 teams zijn wij nog op zoek naar leiders. Dit geldt voor de volgende teams;
JO10
JO11-2
JO15 (Linda Jager is beschikbaar voor administratieve werkzaamheden.)

Wanneer er nog ouders/ leden zijn die een team willen begeleiden, geef dit door aan 1 van de onderstaande personen:
Ronald Bosma/ Sjoerd Bloemhoff van vv Zandhuizen
Simone Luchtmeijer/ Rudolf Ophof/ Ruth Stelma van vv Oosterstreek
Popke Eijer/ Marcel Jonker van sv Olyphia
Teun Mooijman/ Freddie van Dijk/ Renaldo Koopman van vv Sport Vereent

 

Kennismakingstoernooi 24 augustus

 

kennismakingstoernooi 24 augustus

SJO Stellingwerven heeft voor zaterdag 24 augustus een kennismakingstoernooi georganiseerd.
Alle voor de competitie ingeschreven teams zullen tijdens dit toernooi, dat wordt gespeeld op Sportpark Klaverweide te Oosterstreek, in actie komen. Aanvang 14u30

SJO Stellingwerven in het nieuws.

In het nieuws op Stellingwerf.nl

Nieuwe jeugdafdeling heet SJO Stellingwerven

 

 

Twee maanden geleden besloten de vier clubs spijkers met koppen te slaan. Al jaren waren er gesprekken gaande over samenwerking, maar steeds ketste het af op emotie. Een blik op de dalende aantallen onder de jeugdleden gaf de doorslag. Bij de clubs kwam het besef dat als het zo doorging, het op een bepaald moment niet meer mogelijk was om voetbal te kunnen blijven aanbieden. De verenigingen liggen hemelsbreed drie kilometer van elkaar af. Ze vissen allemaal in dezelfde vijver naar jeugdleden.

Geen formulieren

Vier verenigingen die samenwerken is uniek volgens de KNVB. Daar bestonden niet eens formulieren voor. De grootste stappen werden binnen een maand gezet. Begin april werd het traject gestart, eind mei is de samenwerkingsverklaring naar de KNVB gestuurd.

Informatieavond

Nadat de eerste stappen waren gezet, besloot de speciaal daarvoor aangestelde commissie tekst en uitleg te geven op een informatieavond. Zo’n tachtig leden kwamen op de bijeenkomst af. De reacties waren vrijwel allemaal positief. Niet alleen leden zijn positief, ook sponsoren hebben aangegeven hun steentje te willen bijdragen.

Veranderingen

De leden werden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen via een infobulletin. Bij iedere club werd op hetzelfde moment de informatie naar buiten gebracht. Er gaat nogal wat veranderen voor de jeugdleden en hun ouders, zoals trainingen en wedstrijden op een andere plek en nieuwe teamindelingen. In het eerste jaar blijven de teams zo veel mogelijk bestaan uit maximaal twee verenigingen, waardoor kinderen waar mogelijk met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen blijven voetballen. In het najaar trainen en spelen ze bij de ene club, in het voorjaar bij de andere vereniging.

Tenues blijven vooralsnog hetzelfde

De teams zijn komend seizoen actief onder de naam SJO Stellingwerven, naar de gemeenten West- en Ooststellingwerf. SJO staat voor Samenwerkende Jeugd Organisatie. De tenues blijven vooralsnog hetzelfde. Over een nieuw tenue is al wel nagedacht. Na één jaar volgt een grondige evaluatie. De vier clubs willen het initiatief zeker vijf jaar een kans geven.

Door deze samenwerking hebben de clubs meer aanmeldingen gekregen. Kinderen die in het verleden hun lidmaatschap juist hebben opgezegd omdat in hun categorie geen team op de been gebracht kon worden, zien nu de mogelijkheid wél om met leeftijdsgenootjes te voetballen.

 

Vandaag gepubliceerd in KNVB Assist: Unieke samenwerking in Stellingwerven; vier clubs, één jeugdopleiding.

Al een paar jaar voerden de voetbalclubs Oosterstreek, Olyphia en Zandhuizen gesprekken over samenwerking binnen de jeugdafdeling, maar tot concrete stappen kwam het nooit. Tot twee maanden geleden. “De noodzaak was voor iedereen duidelijk”, verklaart Erik Oosterhof de plotselinge en pijlsnelle doorbraak. “Willen we voetbal kunnen blijven aanbieden, dan moeten we gaan samenwerken.” Lees meer via de KNVB website.

Officiële samenwerkingsovereenkomst getekend.

Op 27 mei is de officiële samenwerkingsovereenkomst getekend en opgestuurd naar de KNVB. Binnenkort zal de SJO commissie een eigen relatie nummer krijgen. Dan worden de teamsamenstellingen ingevoerd. En kan de KNVB de wedstrijden gaan plannen.

In de afgelopen weken is er door de 2 werkgroepen achter de schermen veel werk verricht. Na een informatieavond zijn teams samengesteld, leiders en trainers gezocht ( en gevonden).

Voor veel teams zijn de locaties van de wedstrijden en trainingen, de leiders en trainers inmiddels bekend en gepubliceerd. Ook de benodigde werkgroepen beginnen al aardig vorm te krijgen.

Graag willen wij de hulp van onze leden inroepen bij het vinden van vrijwilligers voor de nog openstaande vacatures.

Voorlopige teamsamenstelling bekend.

De afgelopen weken heeft de werkgroep “voetbal” hard gewerkt aan de samenstelling van de teams voor het komende seizoen. Dit heeft geresulteerd in een voorlopige teamsamenstelling. Voorlopig omdat er hier en daar naar wens nog wat gesleuteld kan worden aan de teams. Als SJO zijn we trots dat we komend seizoen met 14 teams de wei in kunnen. Onder het tabblad “Teams” kun u de voorlopige samenstellingen bekijken.

Website is online

De website van SJO Stellingwerven gaat online op 23 mei aanstaande. Gaande weg de zomer zal de website verder gevuld worden. Houdt u de website verder in de gaten voor verdere ontwikkelingen en het laatste nieuws.

Presentatie informatieavond

Op 7 mei 2019 is er door de werkgroepen van de SJO in het Vlechtwerk te Noordwolde een presentatie gegeven, om de leden van S.V. Olyphia, V.V. Sport Vereent, V.V. Oosterstreek en V.V. Zandhuizen nadere toelichting te geven
over het nut en de noodzaak van de op te richten Samenwerkende Jeugdorganisatie. De presentatie werd gedaan door Erik Oosterhof, voorzitter van V.V. Olyphia en werd bezocht door ongeveer 80 leden van de vier deelnemende verenigingen.

Klik hier om de presentatie nogmaals te lezen.

WhatsApp WhatsApp